Eindelijk was het dan zover. De eerste buitenlandse trip van het HOG Amstel Chapter. Na de juiste voorbereidingen van Activity Officer Gabor was daar het vertrek op vrijdag 8 september.
 
Onze Chapter is in 2021 opgericht. Vanaf 2022 zijn we actief van start gegaan met ride-outs en meetings. Nu dan onze eerste buitenlandse trip. En wat een weekend was het. Meer dan 10 members verzamelden zich deze vrijdagochtend in de buurt van Amsterdam, de thuisstad van onze Chapter.
 
Het regenpak kon thuis blijven! Een prachtige weersvoorspelling van een heel weekend droog en 28C. Dat zijn fijne temperaturen om een weekendje te motorrijden en vooral ook veel plezier met elkaar te maken op terras en op de diverse locaties met een hapje, een drankje en zelfs een duikje. 
 
Sauerland kenmerkt zich als een prachtige regio met veel bochten, heuvels, mooie stadjes, prima hotels en unieke weggetjes. De routes waren goed uitgezocht en voorbereid. De tocht ging o.a. langs Waldeck, De Mohnesee en Buldern. 2 prachtige dagen van rijden, lol maken, elkaar beter kennen en zowaar ook members tegenkomen die net terugkwamen van vakantie en daar ook aan het rijden waren.
 
Andre Scharff, deelnemer aan de trip, omschrijft het als volgt:
 
“Eindelijk, eindelijk was het zover, 8 september!!! Tijd om naar Sauerland te gaan. Met een beetje passen en meten gingen er precies genoeg schone onderbroeken, shirts en een tandenborstel in mijn tas. Motor afgetankt en op naar de Witte Bergen. Eenmaal daar werd het al snel warm en was denk ik iedereen wel blij dat we een beetje van de rijwind konden gaan genieten. Eerst over de snelweg om Peter welkom te heten. Moet toch een fijn gevoel zijn om door 9 motoren met bemensing opgehaald te worden. Toen nog een eindje over de A12 tot voor in Duitsland. Het schoot wel lekker op zo natuurlijk, maar was niet helemaal de bedoeling. Dus van de snelweg af en genieten van de omgeving. Eerst een stuk waar je het ene moment langs een maisveld reed om vervolgens langs het volgende mais veld te rijden. En dat keer op keer!!
Ik zal U details van het tanken en koffie+ besparen maar het was gezellig tijdens de stops en leuk rijden daar tussendoor. De omgeving werd mooier en mooier maar er heeft niemand gemopperd toen we klaar waren met motorrijden voor die dag. Aangekomen bij een prima hotel (goed werk Gábor) was het lekker ontspannen met de nodige versnaperingen. Na een goed diner was het heerlijk slapen om er de volgende dag weer een rit van 180 km tegen aan te gooien.
 
Zelfde verhaal, lekker rijden, tanken, koffie met gebak en genieten van het uitzicht én het weer. Wat een verschrikkelijk mooie omgeving daar!!! Bijna bij het hotel zijn we ontdekt door Richard die daar stomtoevallig ook was met een iets kleiner groepje vrienden. Daar moest op gedronken worden, en als dat moet, dan moet het!!!! Was ook weer gezellig. Eenmaal in het hotel weer eten enz. De volgende morgen was het inmiddels zondag een dus tijd om naar huis te gaan. Wat mij betreft een superweekend geweest met hele leuke mensen die je zo wat beter leert kennen als bij een enkele rit in het weekend. Ik ken niet wachtte op de volgende!!!!!”
 
Een mooi weekend en een eerste buitenlandse trip absoluut waardig. Dat smaakt naar nog veel meer.  21 juni 2024 – 1 juli 2024 staat de Amstel Chapter England tour al op het programma. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij Peter Rietveld via Director@amstelchapter.nl 
ADDRESS
p/a Jarmuiden 43
1046 AE Amsterdam
FOLLOW US

Copyright © 2024 Amstel Chapter. All Rights Reserved.

To top