Op vrijdag 3 mei was het verzamelen bij de MC in Woerden. De Mac dan he? Wij zijn een HOG Chapter, groeiend, met steeds meer enthousiaste Harley Davidson rijders. Nu dan een weekend op pad met 20 personen en 17 motoren. Een prachtig weekend naar de Eifel, met uitstekende routes, landschappen, bochten en, zoals het de Amstel Chapter betaamt, een fijn hotel met heerlijke diners, een goed terras, een lekker ontbijtje en een heleboel gezelligheid.

 

Nu wordt een blog als deze normaal geschreven als naslagwerk, maar ook als wervend stukje voor geïnteresseerden en (potentiële) nieuwe leden. Het mag dan best wat opgeleukt zijn, dat leest ook prettig. Natuurlijk moet het dan ook wel de waarheid bevatten. Dus als het een weekend geregend heeft, niet schrijven dat het 3 dagen prachtig weer was. Nu viel de regen alleszins mee. Enkel op zaterdagmiddag is er een buitje gevallen. Maar vallen……dat is bij motorrijden natuurlijk wel een dingetje…….

Voordat u verder leest. Na omstandigheden is het goed! Het had veel erger kunnen zijn. Geschrokken zijn we wel, maar vooral de opluchting dat persoon in kwestie thuis is en het okay gaat.

Dit weekend kregen wij te maken met de eerste serieuze val tijdens een rit binnen ons Chapter. Je weet dat het kan gebeuren. Iedereen kent de kwetsbaarheid van het op de motor zitten. Een ongelukje kan zo maar gebeuren. Een beetje olie op de weg, wat los grind, een ongelukkige manoeuvre. De motor schiet dan zomaar onder je vandaan, je valt. Dan gelijk het (best wel) angstige eerste moment van “hoe gaat het”.

Ik zal u alle details besparen. Zoals gezegd, naar omstandigheden gaat het goed. Een engeltje op de schouder ook. Voor een ieder een intense zondagmiddag. We kunnen vooral ook trots zijn, denk ik, hoe we als Chapter hebben gehandeld. Gelijk de plek veilig gesteld, het inlichten van de hulpdiensten, het onderlinge contact, het geruststellen, proces verbaal opmaken, verzekeringen inlichten. Er is continu iemand bijgebleven, ook in het ziekenhuis voor onderzoek. Tot aan thuis is er iemand bijgebleven.

Ook de nazorg zal goed zijn. A.s. vrijdag hebben we onze volgende clubavond. Altijd gezellig voor een hapje en een drankje. Helemaal leuk ook voor nieuwe leden om eens kennis te maken. Prima ook om verhalen nog eens de revue te laten passeren.. Of ook om ideeën te bespreken hoe het een volgende x nog weer beter en veiliger kan. 

Bovenal, wat ben ik ongelooflijk trots op deze mooie Chapter. Hoe we een prachtig weekend kunnen organiseren, mooie routes kunnen rijden, heel veel plezier kunnen maken (na afloop van de rit!) tijdens het “bier o ‘clock” , de juiste aandacht aan 4 mei hebben geschonken, erg gelachen hebben met zijn allen, hoe unieke personen elkaar weten te vinden in een nieuw hoofdstuk en ook hoe een  vervelende valpartij juist is opgevangen. Ook dat maakt onze Amstel Chapter!

ADDRESS
p/a Jarmuiden 43
1046 AE Amsterdam
FOLLOW US

Copyright © 2024 Amstel Chapter. All Rights Reserved.

To top